Palatul Administrativ

Palatul administrativActualul sediu al Prefecturii Galaţi a fost construit între anii 1904-1907, proiect realizat de faimosul arhitect la acea vreme, Ion Mincu, pentru a servi ca Palat Administrativ al Galaţiului (atunci oraşul făcea parte din judeţul Covurlui). La punerea primei pietre de temelie au participat diverse personalităţi ale oraşului şi nu numai, precum ministrul Dimitrie A. Sturza, prefectul judeţului Covurlui Ion C. Atanasiu, comandantul Corpului III de Armată, Alexandru Gussi, şi mulţi alţii.

Pe faţada principală se află două statui realizate de sculptorul Frederic Storck, denumite ”Industria” şi “Agricultura”. Sculpturile ornamentale în piatră, precum şi denumirea “Palatul Administrativ” sculptată şi ea în piatră, au fost realizate în anul 1907 de către sculptorul George Rigos. O parte din piesele de mobilier au fost realizate de către F. Lescovar, iar mobilierul din sălile de protocol au fost realizate de către firma Casa Dreising din Germania.

Orologiul de pe faţada principală a Palatului Administrativ are fiecare oră fixă marcată printr-un fragment din celebra capodoperă a gălăţeanului Iosif Ivanovici, ”Valurile Dunării”.

Adresă: Domnească, 56, 800008, Galați, România (vis-a-vis de Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”)