Palatul Navigației

Palatul Navigației

Palatul Navigației, în prezent sediul Administrației Portului Galați (Gara Fluvială), a fost construit între anii 1909-1912 ca sediu la Galați... Read more »
Palatul de Justiție

Palatul de Justiție

Palatul de Justiție este în prezent sediul rectoratului Universității ”Dunărea de Jos”. A fost construit între anii 1912-1927, cu întrerupere... Read more »
Palatul Administrativ

Palatul Administrativ

Actualul sediu al Prefecturii Galaţi a fost construit între anii 1904-1907, proiect realizat de faimosul arhitect la acea vreme, Ion... Read more »
Faleza Dunării

Faleza Dunării

Faleza Dunării – coloana vertebrală a turismului în Galați Amenajată la jumătatea secolului al XX-lea în scop turistic și pentru... Read more »
Mănăstirea Buciumeni

Mănăstirea Buciumeni

Situată într-un cadru natural şi retras, în pădure, Mănăstirea Buciumeni este construită pe locul unui vechi schit călugăresc cu o... Read more »
Mănăstirea Adam

Mănăstirea Adam

Una dintre cele mai prospere aşezări monahale din regiunea Moldova, Mănăstirea Adam a fost construită în anul 1652 de către... Read more »
Mănăstirea Vladimireşti

Mănăstirea Vladimireşti

Mănăstirea Vladimireşti a fost construită între anii 1939-1941 la propunerea sorei Vasilica Gurău. Biserica mare a mănăstirii a fost construită... Read more »
Mănăstirea Metoc

Mănăstirea Metoc

Mănăstirea Metoc (o mănăstire metoc reprezintă o mănăstire mică subordonată altei mănăstiri mai mari) aparține de mănăstirea Neamţ şi a... Read more »
Biserica Catolică

Biserica Catolică

Prima biserică catolică din Galați a fost menţionată în anul 1622 de către misionarul franciscan Francisc Pastis de Candia, iar... Read more »
Biserica Greacă

Biserica Greacă

Biserica Greacă a fost ridicată între anii 1866-1872 cu ajutorul membrilor comunităţii greceşti.  Are o formă de cruce înscrisă cu... Read more »
Biserica Mavromol

Biserica Mavromol

Construcţia Bisericii Mavromol (mavromol, în limba greacă, înseamnă stâncă neagră) a fost începută în timpul celei de-a treia domnii a... Read more »